Будучи в Туреччині, не могла не завітати на подвір‘я турецької школи Уркмезу…

Цілком очевидно, що для людини набагато важливіше те, що має до неї безпосереднє відношення. Будучи за кордоном, я завжди намагаюсь знайти шкільну будівлю і хоч з вулиці на неї подивитися. Тому, гуляючи містечком Уркмезу, найшли ми на карті школу.

Це – одноповерхова будівля, що має великий простір перед входом в неї. Напевно, на перервах діти більше знаходяться на вулиці, стрибають, грають, бігають по величезному майданчику, утворюючи броунівський рух.

Потім прочитала, що навчальний день учнів починається вишиковуванням всіх дітей на майданчику перед школою з промови ними різних патріотичних девізів.

На майданчику перед будівлею встановлено монумент турецького діяча, а поряд стаціонарна трибуна для промов. «Приміряла» себе до виступаючої)))

Між іншим, у всіх школах Туреччини вводиться факультативне вивчення української мови. У постанові Кабінету міністрів йдеться, що українська, а також болгарська мови відтепер викладатимуть факультативно в офіційних і неофіційних навчальних закладах країни.

Тож українська мова forever!!!

Кiлькiсть переглядiв: 258